Search
Close this search box.

Neteja dental a mascotes per evitar malalties

En el nostre centre veterinari del carrer València de Barcelona tenim molt clar que la salut de les mascotes depèn moltíssim de les condicions de la seva boca. Una correcta higiene bucal del gos o del gat determina la fortalesa de les dents i les genives que són, en essència, el primer punt de contacte amb el menjar.

Una boca en mal estat afecta com i quant es menja. Aquest aspecte és summament important perquè determina la salut de la resta del cos del nostre animal de companyia. De fet, moltes de les visites a València Veterinaris de Barcelona tenen relació, directa o indirecta, amb problemes d’alimentació, que es relacionen amb una deficient salut bucal. Per això, hem de prestar especial atenció a la higiene bucal de les nostres mascotes.

Oferim tractament odontològic per a mascotes que t’ajudarà a prevenir els possibles problemes i corregir els ja existents en el teu petit amic. Vols que el teu gos o gat estigui més sa? Segueix les nostres recomanacions.

Quan realitzar un tractament d’higiene bucal a la nostra mascota?

El tractament d’higiene bucal per a mascotes que oferim dona al teu gos o gat major qualitat de vida. El millor és acudir al veterinari per determinar la periodicitat de la neteja odontològica, però mai hauries de deixar-ho passar si al teu animal li fa molta pudor l’alè, ja que aquest és el primer senyal de problemes majors.

Acudeix a la nostra clínica veterinària de l’Eixample de Barcelona de seguida que observis en la teva mascota qualsevol molèstia o comportament estrany relacionat amb la masticació. És llavors quan serà necessari realitzar una neteja professional.

L’eliminació de la tosca en gossos i gats durant el tractament d’higiene bucal es realitza amb un aparell d’ultrasons. S’aprofundeix en la neteja de la geniva, es poleix la dent i es higienitza la boca. Si cal s’extreu la peça dental ja que podria estar infectada, moure’s i fer mal a l’animal.

Aquest tractament requereix d’anestèsia general de la mascota, l’única manera d’assegurar que s’estigui quieta durant la delicada operació i d’evitar que s’empassi els nocius restes de placa.

Els primers símptomes per fer un tractament d’higiene bucal al teu animal de companyia

Com ens passa als humans, quan les nostres mascotes mengen petites partícules d’aliment es dipositen entre les peces dentals i, amb la seva descomposició, proliferen bacteris productors de placa bacteriana o tosca. Aquest és l’origen de tota la problemàtica relacionada amb la salut bucal.

Les primeres evidències d’una mala higiene dental a la teva mascota

La tosca és una substància dura i aspra de color groguenc, marró o fins i tot verdós que s’acumula a les dents seguint un procés exactament igual que en el cas dels humans.

Nosaltres sí que tenim una consciència d’higiene personal i ens raspallem les dents diàriament. Però les nostres mascotes no poden fer-ho per sí mateixes, el que porta a l’acumulació constant de tosca.

Aquesta placa afavoreix que hi hagi encara més bacteris, de manera que estem davant d’un cercle viciós que es va accelerant. El color de les dents i l’halitosi són els primers indicis.

A poc a poc, la tosca envaeix tota la dent fins afectar la geniva, provocant gingivitis. Aquestes s’inflamen dolorosament i es mostren més sensibles, portant al sagnat i a la formació d’úlceres. Aquestes ferides permeten l’entrada de microorganismes al torrent sanguini de l’animal, el que porta a perilloses infeccions.

La geniva ferida acaba per retreure’s, deixant al descobert l’arrel de la dent, que acaba caient (la temuda periodontitis). La pèrdua de les dents té conseqüències greus en la masticació, que ja no és tan eficient, es fa de manera incompleta i altera la digestió dels aliments.

Hi hagi caiguda o no de peça dental, l’animal perd la gana i el dolor li impedeix alimentar-se bé. A partir d’aquí, arriben els patiments associats com, per exemple, l’anèmia.

La malaltia periodontal és un procés llarg i de conseqüències cada vegada més greus. Evitar que la nostra mascota perdi qualitat de vida, vitalitat i alegria, és a les nostres mans. La seva salut t’ho agrairà en tots els sentits.

La malaltia periodontal de la teva mascota es pot evitar

La malaltia periodontal es pot prevenir, retardar i corregir amb la correcta higiene dental. Com sabràs, hi ha diverses solucions que pots adoptar sense més preàmbuls, com el raspallat dental, les joguines antitosca i les substàncies netejadores.

Has d’evitar el menjar humit, doncs s’acumula més fàcilment, com també els aliments per a les persones, ja que no són recomanables. És millor que alimentis a la teva mascota amb pinso sec.

Totes aquestes mesures ajuden a prevenir i retardar la formació de tosca, però amb el pas el temps és gairebé inevitable passar a altres solucions més efectives i profundes. El teu pelut amic et necessita per mantenir-se sa. Com a membre que és de la teva família, mereix totes les cures i mims.

Aprofita els serveis d’higiene bucal per a gossos i gats de València Veterinaris de Barcelona. El nostre tractament específic alleujarà les seves molèsties i corregirà els efectes de la placa.

Si necessites més informació truca a el nombre 93 232 45 21. La teva mascota es mereix una boca sana!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *