Search
Close this search box.

Revisió Gats

20% de descompte fins al 31 de desembre

Presentant el bonus promocional: REVISIONADAL22

Fes un xequeig al teu gat per cuidar el més important, la seva salut.

REVISIÓ GENERAL GATS MENORS DE 7 ANYS

 • Visita
 • Analítica general bàsica
 • Analítica d’orina
 • Assessorament nutricional

REVISIÓ GENERAL GATS A PARTIR DE 7 ANYS

 • Visita
 • Analítica general felina + T4
 • Mesurament pressió arterial
 • Assessorament nutricional
valencia-veterinaria-oftamologia

Principals patologíes greus en gats

Encara que el teu gat no surti de casa i evitis el contagi de malalties, els gats adults i d’edat avançada tenen una major tendència a desenvolupar certes patologies, de les quals destaquem hipertiroïdisme, hipertensió i insuficiència renal crònica (ERC). La hipertensió arterial és molt freqüent en aquells gats majors de 7 anys d’edat, amb diagnòstics de patologies greus irreversibles en òrgans diana (fetge, cor, ronyó, ulls i cervell).

Com podem saber si el nostre gat és hipertens?

Els principals símptomes d’un gat hipertens poden arribar a ser: hemorràgies nasals, anomalies oculars, convulsions, alteracions en el ronyó, desorientació, fins i tot paràlisi d’extremitats posteriors, totes elles de caràcter greu. El principal problema és que quan aquests símptomes es fan visibles, la malaltia pot estar molt avançada amb conseqüències a vegades irreversibles.

Podem prevenir la hipertensió felina?

A aquesta malaltia se l’anomena “assassí silenciós”, perquè tots els símptomes de caràcter greu no es poden apreciar externament. Per aquest motiu, si volem evitar-la, és molt important fer una visita a la nostra clínica veterinària de Sant Martí i el Clot com a mínim un cop l’any. D’altra banda, si el teu gat ja és hipertens, podrem donar-li tractaments específics per evitar les greus conseqüències d’aquesta malaltia.

¿Es molt comú la insuficiència renal?

La insuficiència renal crònica pot produir-se en gats de totes les edats, però generalment és més comú a mesura que augmenta l’edat. S’estima que al voltant d’un de cada 5 gats de més de 15 anys presenta insuficiència renal. En general, la insuficiència renal, es dóna fins a tres vegades més en gats que en gossos.

Quins són els símptomes i complicacions de la fallada renal crònica felina?

En la majoria dels casos la insuficiència renal crònica és una malaltia de progressió lenta i insidiosa, tot i que en determinats casos els símptomes podrien aparèixer sobtadament. Els símptomes més comuns que trobem en gats afectats són:

 • Falta de gana
 • Pèrdua de pes
 • deshidratació
 • Depressió.

 

Solen tenir molta set i produir molta més orina (a causa de la incapacitat de concentrar-la). Altres símptomes poden ser: pelatge espatllat, vòmits, halitosi, úlceres a la boca i debilitat. A mesura que la insuficiència renal va progressant (independentment del tractament) aquests símptomes tendeixen a empitjorar amb el temps.

Es pot tractar la insuficiència renal felina?

Alguns casos en què es troba la causa específica, com la infecció bacteriana en ronyons, es pot tractar. Però en la majoria dels casos no és així, i, per tant, el tractament se centra en els símptomes. Alguns gats al principi necessitaran fluïdoteràpia intravenosa per corregir la deshidratació (i probablement les anomalies electrolítiques). Un cop estabilitzats, el tractament anirà dirigit a mantenir la funció renal i minimitzar les complicacions de la fallada renal. La insuficiència renal crònica és irreversible però aconseguirem una millora amb un tractament apropiat.

La salut de la teva mascota és el més important. A València Veterinaris de Barcelona cuidem seu benestar, cuidem el que més t’importa.