Search
Close this search box.

La tos de les gosseres

La tos de les gosseres també coneguda com a traqueobronquitis infecciosa canina o complex respiratori caní és una malaltia respiratoria altament contagiosa.  Rep aquest nom, perquè es diagnostica amb més freqüència en gossos que conviuen en colectivitats com son les gosseres, les residències canines o els parcs.

La malatia la causen diferents patògens, tant vírics com bacterians i afecta a gossos de totes les edats . El símptoma més evident és la tos seca  que dura d’una a dues setmanes i que pot acompanyar-se d’arcades i ofeg i en casos més greus pot produir secreció nasal i ocular, tos productiva i febre i aparèixer complicacions degudes a agents oportunistes.

Actualment es disposa de vacunes que protegeixen de forma efectiva durant un any i que s’administren de forma senzilla per via intranassal. Tot i ser una patología de curs majoritàriament benigne, ens pot ser de gran utilitat en aquells animals que sovint presenten problemes respiratoris, en races de musell curt, en gossos d’edat avançada, gossos que han de fer una estada en un residencia canina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *