Search
Close this search box.

Cuida de la teva mascota per passar un feliç estiu

Durant els mesos d’estiu la teva mascota té unes necessitats específiques que has d’atendre, com protegir-la dels paràsits o de les altes temperatures. A València Veterinaris de Barcelona sabem que la prevenció de la leishmània i dels paràsits en els animals de companyia és important, tant com tenir tota la documentació en regla si viatgeu fora junts.

La prevenció dels paràsits en la teva mascota

Estigues alerta i aplica les cures necessàries davant el risc de picades a l’estiu. Les elevades temperatures aviven l’activitat dels insectes portadors de malalties greus. Parlem, per exemple, de la lyme o ehrliquia, provocada per la picada de paparra i que també pot afectar persones.

Recorda que hi ha repel·lents per lluitar contra els paràsits, molt necessari si pretens viatjar amb la teva mascota. T’aconsellem collars, pipetes o pastilles que t’ajudaran a desparasitar al teu animal de companyia.

Compte amb la leishmaniosi canina

La nostra atenció s’ha de centrar igualment a la leishmaniosi, una malaltia que afecta greument als òrgans de gossos i gats que són contagiats i que pot conduir a la mort del teu fidel amic. Els nostres professionals s’encarregaran de realitzar un test complet a la teva mascota per elaborar un diagnòstic i t’ajudarem a prevenir la leishmània. En cas que el test resulti positiu, iniciarem el tractament adequat i et proporcionarem tots els consells necessaris per a la seva correcta cura i alimentació per a proporcionar-li una millor qualitat de vida.

Tot a punt per viatjar amb la teva mascota

Portar la documentació al dia és fonamental abans de viatjar amb la teva mascota. Si el teu lloc de vacances no és a Catalunya, has de saber que necessitaràs vacunar la teva mascota de la ràbia i l’heptavalent, obligatòries en altres regions. Tampoc has de descuidar la seva identificació amb microxip i placa al collar. És en aquesta època de l’any quan es produeixen més robatoris i pèrdues de mascotes. Al nostre centre veterinari del carrer València de Barcelona t’ajudarem també amb l’obtenció del passaport en el cas que passis les teves vacances fora d’Espanya.

Recomanacions davant la calor extrema

Has de tenir en compte que l’exposició perllongada al sol pot ser perjudicial per la teva mascota. Especialment, si es tracta de les hores del dia en què els raigs ultraviolats actuen amb més potència. Per això és important evitar els passejos en hores de màxima calor, també a la ciutat perquè l’asfalt calent els fa mal als cuixinets. A més, eludeix els espais poc ventilats i augmenta la seva dosi d’aigua i els seus banys. Un bon truc perquè no passi massa calor és refrescar el seu pelatge de manera habitual. També has de procurar reduir la seva dosi d’aliments en aquests mesos tan calorosos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *