Logo Valencia Veterinaris

Consells per portar el gat al veterinari

Per portar el gat al veterinari assegura’t de tenir els imprescindibles: cita al veterinari, gàbia de transport i gat.

· Demana cita prèvia al veterinari

Per què cita prèvia? Perquè així podràs planificar millor el moment de posar-lo al transportí en un ambient tranquil per evitar una situació tensa amb moviments bruscos, ja que posa el gat en alerta i predisposa el mal maneig.

· La gàbia de transport o transportí

Quin és el millor transport perquè el teu gat tingui un viatge còmode, higiènic i segur?

Rígid: Són més incòmodes a l’hora de transportar però resulten els més segurs, i com que són de plàstic dur no es deformen com els de tela o motxilla, per tant són més còmodes per a ells. També són els més higiènics, ja que són més fàcils de netejar.

Amb tapa superior: Aquests transports faciliten l’hora d’introduir i treure el gat.

· Com faig perquè el gat no tingui por de la gàbia de transport?

El transportí ha d’estar sempre a la vista del gat, que sigui un objecte quotidià, donar-li la possibilitat d’estar-hi a dins posant alguna manta o coixí. Una altra cosa que es pot fer és posar menjar al voltant de la gàbia començant pel perímetre i anar endinsant.

· Com el poso a dins?

Dins d’un ambient de calma ens hi acostarem com si anéssim a acariciar-lo i acuradament el posarem a dins. Si posa problemes per entrar podem abraçar les potes davanteres amb una tovallola, una samarreta vella que faci olor de la nostra olor o impregnada amb Feliway.

· Com transportar-lo fins a la clínica

La forma correcta de transportar un gat amb la gàbia de viatge és portar-la tapada amb una manta o tovallola, ja que així evitem que vegin l’exterior i no s’estressessin amb el moviment del carrer. Caminant haurem de tenir cura de no sacsejar el transportí. Al cotxe col·locarem la gàbia a terra o en un seient immòbil per evitar el moviment de la gàbia. Si el teu felí és de caràcter, sempre pots contactar amb nosaltres per a més opcions.

Un cop siguis al veterinari, pregunta per la zona Cat Friendly: una sala d’espera pensada per a ells, més apartada i separada dels gossos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *