Revisió gat anual

Revisió gat anual

Fes un xequeig al teu gat per cuidar el més important, la seva salut

Principals patologies greus

Els gats d’edat avançada com les persones tenen una major tendència a desenvolupar certes patologies, de les quals destaquem hipertiroidismo, hipertensió i insuficiència renal crònica (ERC). La hipertensió arterial és molt freqüent en aquells gats majors de 7 anys d’edat, amb diagnòstics de patologies greus irreversibles en òrgans diana (fetge, cor, ronyó, ulls i cervell).

Revisió mèdica general gats menors de 7 anys

  • Visita
  • Analítica general bàsica
  • Medició pressió arterial

Revisió mèdica general gats a partir de 7 anys

  • Visita
  • Analítica general felina + T4
  • Mesurament pressió arterial

Com podem saber si el nostre gat és hipertens?

Els principals símptomes d’un gat hipertenso poden arribar a ser, hemorràgies nasals, anomalies oculars, convulsions, alteracions en el ronyó, desorientació, fins i tot paràlisi d’extremitats posteriors, totes elles de caràcter greu. El principal problema és que quan aquests símptomes es fan visibles la malaltia estigui avançada amb conseqüències de vegades irreversibles.

Podem prevenir la hipertensió?

A aquesta malaltia la hi denomina “assassí silenciós”, perquè tots els símptomes de caràcter greu no es poden apreciar externament. Per aquest motiu, si volem evitar-la és molt important realitzar una visita al veterinari com mínim una vegada a l’any. D’altra banda, si el teu gat ja és hipertenso, podrem donar-li tractaments específics per evitar les greus conseqüències d’aquesta malaltia.

Revisió gat anual, València Veterinaris

És molt comú la insuficiència renal?

La insuficiència renal crònica pot produir-se en gats de totes les edats, però generalment és més comuna a mesura que augmenta l’edat. S’estima que al voltant d’un de cada 5 gats de més de 15 anys presenta fallada renal. En general, la insuficiència renal, es dóna fins a tres vegades més en gats que en gossos.

Es pot tractar la insuficiència renal?

Alguns casos en els quals es troba la causa específica, com la infecció bacteriana en ronyons, es pot tractar. Però en la majoria dels casos no és així, i, per tant, el tractament se centra en els símptomes. Alguns gats al principi necessitaran fluidoterapia intravenosa per corregir la deshidratació (i probablement les anomalies electrolítiques). Una vegada estabilitzats, el tractament anirà dirigit a mantenir la funció renal i minimitzar les complicacions de la fallada renal. La insuficiència renal crònica és irreversible i, en la majoria dels casos, no s’aconseguirà una millorança malgrat un tractament apropiat.

Quins són els símptomes i complicacions de la fallada renal crònica?

En la majoria dels casos la insuficiència renal crònica és una malaltia de progressió lenta i insidiosa, encara que en determinats casos els símptomes podrien aparèixer sobtadament. Els símptomes més comuns que trobem en gats afectats són:

  • Falta de gana
  • Pèrdua de pes
  • Deshidratació
  • Depressió

Solen tenir molta sigueu i produir molta més orina (a causa de la incapacitat de concentrar-la). Altres símptomes poden ser: pelatge espatllat, vòmits, halitosis, úlceres en la boca i feblesa. A mesura que la insuficiència renal va progressant (independentment del tractament) aquests símptomes tendeixen a empitjorar amb el temps.

Contacta amb nosaltres per ampliar aquesta informació i reservar una visita a València Veterinaris de Barcelona.

ADREÇA

C/ València, 600, 08026 Barcelona

AMPLIEM HORARIS!

De dilluns a divendres de 9h a 21h
Dissabtes: de 10h a 14h

CONTACTES

93 232 45 21 - 616 57 69 85
Telèfon fora horaris
609 81 62 19