Search
Close this search box.

L’estrès per petards en les mascotes

A la València Veterinaris de Barcelona t’assessorem sobre com prevenir i reduir l’estrès i la por als petards de les mascotes.

Por de les mascotes a sons forts, com trons o petards

Aquests sons són desconeguts per a gossos i gats. Normalment, quan senten un so, busquen al seu voltant l’origen. Un cop ho descobreixen l’intenten eludir. Si no poden s’amaguen i esperen a que passi. Quan el so és de tempesta o de petards, no poden evitar-ho ni localitzar-lo, de manera que intentaran amagar-se. En nivell d’estrès generat per aquesta situació dependrà de si tenen llocs adequats per a amagar-se i del grau de fòbia que pateixin.

Un cas a destacar és Sant Joan o festes locals amb petards i focs artificials. Cal anticipar-se al moment i preparar un entorn segur per a la nostra mascota si sent por davant els sorolls forts o petards. També hi ha tractaments per ajudar-los a reduir l’ansietat, però aquests han de començar idealment 20 dies abans de la data assenyalada.

Què és l’estrès en mascotes?

Tots tenim experiència amb l’estrès. Els nostres treballs, famílies, relacions … ens poden portar a situacions límit, i això fa que el nostre organisme reaccioni de manera determinada, preparant-nos per respondre a aquestes situacions extremes.

  • L’estrès és el conjunt de reaccions fisiològiques que permeten a un ésser viu adaptar-se a una nova situació.

 

L’estrès en gossos i gats es converteix en una cosa negativa quan és excessiu o es perllonga molt temps i es sobrepassa la capacitat d’adaptació de l’animal. Quan l’estrès es fa crònic evoluciona a ansietat.

L’estrès afecta tot l’organisme i genera ansietat. L’ansietat és emocional i pot generar estrès. Els animals necessiten preveure i controlar els seus situacions, per això un entorn inestable o reaccions equivocades de l’propietari poden reforçar l’estrès.

Vine a la nostra clínica veterinària del Clot i Sant Martí a Barcelona per valorar el nivell d’estrès que produeixen aquests sons a la teva mascota i assessorar-te sobre el millor tractament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *