Logo Valencia Veterinaris

La higiene bucal de la teva mascota

El problema del mal alè denominat halitosi, és molt comú a les nostres mascotes, i és causa de diferents factors, encara que us destaquem els següents:

  • L’acidesa de la saliva
  • La manca d’una correcta neteja entre les peces dentals
  • La ingesta d’aliments casolans, principalment enllaunats o humits
  • La conseqüent acumulació de carrell.

 

En què consisteix una higiene bucal per mascotes?

La malaltia periodontal provoca una acumulació de carrell a les dents amb la possibilitat de provocar diferents infeccions a la boca de la nostra mascota, per aquest motiu és fonamental una neteja regular així com un mínim de dues revisions anuals al nostre veterinari.

La neteja bucal a la nostra mascota consisteix a eliminar el carrell de totes les peces dentals i, tot i que es tracta d’un procés senzill de practicar pel veterinari, necessita d’un procés anestèsic i un monitoratge controlat per un especialista anestesista, el qual estarà present durant tota la intervenció.

Quines mesures preventives hauríem de prendre per evitar l’acumulació de tosca a les dents i el mal alè que això provoca?

Amb aquestes tres senzilles regles podràs tenir cura perfectament la salut bucal de la teva mascota:

PRIMER: El Raspallat de les dents

Un bon raspallat de les dents tres o quatre vegades per setmana serà sens dubte la millor solució per eliminar el problema. Consulta amb el teu veterinari els diferents raspalls disponibles per a gossos i gats, així com els més adequats per a la grandària de les seves dents.

SEGON: Selecciona una bona alimentació

Existeixen en el mercat una gran varietat d’aliments específics per a la teva mascota, per aquest motiu, t’aconsellem et deixis guiar pel teu veterinari de quina és la millor alimentació per la teva mascota, i, sobretot, no li donis aliments o sobres restants de les menjars de la casa, tot això accelera la formació i acumulació de carrell a les dents de la teva mascota, deixa de pensar que això és el millor per a ell.

TERCER: Complements específics

Igualment disposes en el mercat d’infinitat de complements específics per ajudar a la higiene dental de la teva mascota. Els ossos de fil són una bona opció que segur teu veterinari t’aconsellarà, encara que també hi ha altres complements que a més serviran de joguines per a la teva mascota, però sobretot consulta al teu veterinari quin és l’ideal i més adequat. Amb la nostra campanya d’higiene bucal, a més de gaudir d’una boca neta i sana, t’assessorarem per escollir el tipus d’aliment que l’ajudarà a mantenir les seves dents en perfecte estat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *